Safari running / trail run of wandeling clinic

Wat?

Al hardlopend of wandelend kan je mee door de geografische en historische landschappen. Hierover kom je natuurlijk meer te weten dankzij onze ervaren aardrijkskunde skills en zeer waarschijnlijk zien we enkele van de Big 5 van de Veluwe. Welke dat zijn? Ga maar eens mee!

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn :

  1. ijstijden en hoe zie je dat terug in de vormen in het landschap, ( fysische en geografie)
  2. hoe gebruikten de mensen deze omgeving en hoe verklaar je dat ( historische geografie)
  3. de geschiedenis verteld in kinderliteratuur : de kinderen van het achtste woud

De route

De route wordt afgestemd op de behoefte, tijd en mogelijkheden. We kunnen uphill en down hill over de stuwwallen en langs esdorpen, maar ook vlak. We kunnen hardlopen of wandelen. Door bijvoorbeeld het Deelerwoud, Oud Reemst, de Planken Wambuis, Herikhuizen en de Posbank.

*We beginnen bijvoorbeeld de ochtend vanaf het bezoekerscentrum van de Posbank in Rheden. Met een introductie over het gebied. Na de introductie gaan kleine groepjes hardlopers in de loop van de ochtend onder leiding van gids van Safari-running op pad voor een ca 7-12 km trailrun. De andere groep kan bijvoorbeeld tegelijkertijd gaan wandelen met onze andere gids. Ca 5 -7 km

Onze routes zijn in de omgeving van Velp en Rheden, Beekhuizen, Herikhuizen en de Posbank langs afwisselende landschappen. Snelheid is in overleg minder van belang en bepalen we met de groep. Onderweg zullen we op verschillende plekken stoppen om de vormen in het landschap te herkennen en te verklaren. We kijken ook uit naar de hazelworm, de ringslang en de zandhagedis.

Hoe meer je weet...

Dankzij de “ hoe meer je weet, hoe meer je ziet” ervaring zal je hopelijk een prachtige wandeling of  trail-ervaring hebben meegemaakt en anders naar de vormen in ons landschap zijn gaan kijken. Maar ook de kleuren herkennen van de  grond waarop je staat, dankzij een prachtig gebied met stuwwallen, woeste grond en stuifzanden.  

Wordt gedurende een dagdeel wijzer over de omgeving en over elkaar. Na afloop is er de optie om bij te praten op Papendal, bij restaurant de Planken Wambuis of op de Posbank.

Kosten

Kosten 27,00 pp bij 4 t/m 10 deelnemers,  bij bedrijven t/m 25  personen 34,00 excl btw

Alternatieve arrangementen

Het is ook mogelijk een nordic walking clinic te kiezen, we beschikken over 75 paar poles. Of kies een yoga ervaring in de natuur voor vriendengroepen of bedrijven volgens dit concept.

Gecombineerd met restaurant de Planken Wambuis en Papendal zijn er arrangementen mogelijk, tevens kan men hier vergaderen met het team in combinatie met een ontspannende activiteit.

Safari tochten